16 Ekim 2017 Pazartesi

2017 FİLMLERİNE GENEL BAKIŞ



2017 yılını bilim-kurgu süper kahraman ve aksiyon yılı olarak ilan etsek herhalde abartmış olmayız. İçinde bulunduğumuz yılda en çok çekilen ve en çok izlenen filmlerin başında bu üç film türü geliyor. Yani kısaca şunu söyleyebiliriz adamlar uzaya çıktı, ışınlandı, uçtu, patladı bizde ağzımız açık izledik. Böyle filmlerin başında da Galaksinin Koruyucuları 2, Logan ve Blade Runner 2049 gibi hasılatı çok yüksek olan filmler geliyor.
Yavaş yavaş geride bıraktığımız 2017 yılında romantik, psikolojik ve komedi filmlerinin yukarıda saydığımız iki film türüne göre biraz geride kaldığını söyleyebiliriz. Ancak bu geride kalmışlık çekilen filmlerin kalitesinden kaynaklanmaktadır.  Bunun sebebi insanların her geçen gün ütopik şeylere daha fazla ilgi duyup bilinmeyeni bilmek ve yapılmayanı yapmak veya yapılabildiğini görmek istemesinden kaynaklanmaktadır.
İçinde bulunduğumuz yılın aksiyon, süper kahraman ve bilim kurgu filmlerine yeter artık diyen ve izleyenler tarafından büyük beğeni toplayan filmi “It” olmuştur.  Palyaçoları oldum olası sevmem. Bu filmde minik, gariban ufaklıklarımızın başına bir palyaço musallat oluyor ki sormayın. Çocuklara etmediğini bırakmayan bu manyak palyaçolu film 2017 yılında tüm filmlerin arasından minibüste para üstü isteyen cesur insanlar gibi kendini göstermeyi başarmıştır.

2017 yılında çekilen ve en büyük beğeni toplayan filmlerin başında ise Galaksinin Koruyucuları 2 geliyor. İlk serisi çok dikkat çekmeyen ancak başarılı bir yapıt olan bu serinin ikinci filmi sinemalarda daha ilk haftasında gişe rekorları kırıp büyük beğeni toplamıştır. Böylece Marvel gelecek filmler için iyi bir referans elde etmiş olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder